April 18, 2017

Active and Passive Voice Exercise II

Find out the verbs and also their form, whether active or passive, in the following sentences .

  1. I wrote a letter to my mom.
  2. David is singing National Anthem.
  3. This club was built by my uncle.
  4. John has been waiting for a long time.
  5. She was cleaning the house.
  6. I was chased by the police.
  7. I was taught by father.
  8. He was sent to a boarding school.
  9. The lion scared the baby.
  10. I chose to eat at a restaurant.
  11. The mail was sent on Sunday.
  12. David cleans the house everyday
  13. I ate all the food.
  14. John broke David’s bat.
  15. I water plantseveryday.

Answers

  1. verb – wrote (simple past); voice – active
  2. verb – is singing (present continuous); voice – active
  3. verb – was built (simple past); voice – passive
  4. verb – has been waiting (present perfect continuous); voice – active
  5. verb – was cleaning (past continuous); voice – active
  6. verb – was chased (simple past); voice – passive
  7. verb – was taught (simple past); voice – passive
  8. verb – was sent (simple past); voice – passive
  9. verb – scared (simple past); voice – active
  10. verb – chose (simple past); voice – active
  11. verb – was sent (simple past); voice – passive
  12. verb – cleans (simple present); voice – active
  13. verb – ate (simple past); voice – active
  14. verb – broke (simple past); voice – active
  15. verb – water (simple present); voice – active

Active and Passive Voice Exercise II Quiz

Question #1: The game had been won by the blue team.

Correct Answer :  passive

Question #2: The grapes are grown in California.

Correct Answer :  passive

Question #3: The hamster can be kept in a cage.

Correct Answer :  passive

Question #4: The party has already started.

Correct Answer :  active

Question #5: The car is standing at the garage.

Correct Answer :  active

Question #6: The ship has been given up. 

Correct Answer :  passive

Question #7: Thomas feeds his dog.

Correct Answer :  active

Question #8: The dog is fed by Thomas.

Correct Answer :  passive

Question #9: The family went to the beach.

Correct Answer :  active

Question #10: The letter was written by Marshall.

Correct Answer :  passive

Interesting Quizzes